Behandelingen

Enkelvoudige behandeling afzonderlijk voetprobleem

Afzonderlijke behandeling van 1 voetprobleem, bijvoorbeeld een likdoorn of ingegroeide nagel of schimmelnagel of een kloof. (Max. 15 min.)


Afzonderlijke behandeling voetproblemen

Afzonderlijke behandeling van meerdere voetproblemen, bijvoorbeeld likdoorns, ingegroeide nagels, schimmelnagels of kloven. (Max. 30 min.)


Kleine pedicurebehandeling

Nagels knippen en nagels frezen, de nagelomgeving reinigen en het verzorgen en aanbrengen van een voetcrème. (Max. 30 min.)


Basis pedicurebehandeling

Deze pedicurebehandeling is hetzelfde als de kleine behandeling maar uitgebreid met de afzonderlijke behandeling van één voetprobleem, zoals eelt, likdoorn, ingegroeide nagel, schimmelnagel of kloof. (Max. 40 min.)


Uitgebreide pedicurebehandeling

Deze pedicurebehandeling is hetzelfde als de normale behandeling maar uitgebreid met de behandeling van meerdere voetproblemen zoals likdoorns, ingegroeide nagels, kloven of schimmelnagels. (Max. 50 min.)


Nagels lakken

Nagels lakken met uw eigen nagellak.   Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan de voeten als gevolg van suikerziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.

Voor alle diabetespatiënten geldt dat ze vanuit de basisverzekering recht hebben op een jaarlijkse voetscreening door de huisarts, praktijkondersteuner huisarts (POH) of diabetesverpleegkundige. Het zorgprofiel bepaalt uiteindelijk of voetzorg vanuit de basisverzekering kan worden vergoed.

Is het zorgprofiel lager dan 2? Dan zijn er vaak mogelijkheden vanuit de aanvullende verzekering of anders moet u deze kosten zelf betalen.

Let op: het is mogelijk dat een zorgverzekeraar alleen patiënten vergoed die vallen onder zorgprofiel 1 en daarmee geen vergoeding bieden voor patiënten met simms 0.

Verder geldt voor diabetespatiënten met zorgprofiel 1 dat zij wel recht hebben op een jaarlijks gericht voetonderzoek door een podotherapeut.

Is het zorgprofiel hoger 2 of hoger, dan zal de patiënt door de huisarts worden doorverwezen naar een podotherapeut. Deze therapeut onderzoekt de voeten verder en kijkt hoeveel en welke zorg jouw voeten nodig hebben. De podotherapeut kan de afstemming van voetzorg regelen met de aangesloten pedicure(s), zodat je bij de pedicure terecht kunt voor de noodzakelijke voetbehandelingen. Alleen zult u het cosmetische deel zelf moeten betalen aan de pedicure. Ik heb met verschillende podotherapeuten in Doetinchem een samenwerkingsovereenkomst getekend. Mocht u hier meer informatie over willen kunt u mij raadplegen.


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik uw voeten op de juiste manier behandelen en goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen. Omdat ik ProCERT geregistreerd pedicure ben, wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.


Medische behandelingen

Patiënten die een herseninfarct hebben gehad, een dwarslaesie of bloedvatproblemen hebben of andere medisch noodzakelijke letsel hebben gehad kan een vergoeding veelal plaatsvinden via de aanvullende zorgverzekering.


Voetmassage

In deze huidige, veeleisende maatschappij ervaren velen van ons steeds meer druk. Een voet-verwenbehandeling is een uitstekende manier om tot rust te komen. Bij enkele aandoeningen kan ik de voetmassage niet uitvoeren. De voetmassage begint met een voetenbad en hierna de massage. U kunt bij mij uit drie ontspanningsolieen kiezen.