Voetverzorgingstips

Veel mensen hebben voetklachten zoals bijvoorbeeld eelt, likdoorns en/of ingegroeide nagels. U kunt zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Luister naar uw voeten 

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen, met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Voetencrème

Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

Wat kun je zelf doen: 

Knip de teennagels recht en niet te kort;

Was de voeten dagelijks en droog ze goed af (vooral tussen de tenen);

Beperk het gebruik van zeep;

Smeer de voeten dagelijks in met een goede voetencrème;

Draag goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen;

Draag geen strakke sokken of kousen;

Doe regelmatig voetgymnastiek.